Categories
Uncategorized

Ukrainan kriisi sai monet venäläiset turvautumaan kryptovaluuttaan

Ukrainan sota on vaikuttanut pysyvästi monien ihmisten elämään – myös tavallisten venäläisten, jotka ovat syyttömiä maansa sotatoimiin. Monet venäläiset ovat lähteneet kotimaastaan, mutta kohdanneet sitten taloudellisia vaikeuksia muiden maiden asettamien pakotteiden vuoksi. Venäjän ja länsimaiden välisen pankkiliikenteen ollessa jäissä, on ihmisten täytynyt löytää vaihtoehtoisia tapoja päästä käsiksi rahoihinsa. Yksi ratkaisu on ollut kryptovaluutta.

Pakotteiden ohi kryptovaluutan keinoin

Kryptovaluutat ovat riippumattomia, hajautettuja omaisuuseriä, jotka eivät tunne maarajoja. Ukrainan konfliktin aikana monet ulkomaille lähteneet venäläiset ovat käyttäneet kryptovaluuttoja keinona saada rahansa venäläisiltä tileiltään ulkomaille. Vaihtamalla ruplansa digitaalisiin valuuttoihin, kuten bitcoiniin tai etheriin, he ovat voineet siirtää rahaa turvallisesti ja ilman vaikeuksia rajojen yli. Kryptovaluutan käyttöön liittyy myös parempi anonymiteetti, mikä voi olla etu pyrittäessä pysymään viranomaisten näkymättömissä.

Digitaalisten valuuttojen kurssit ovat toisaalta myös hyvin epävakaita. Ukrainan sota vaikutti niiden kursseihin ensin alentavasti, mutta ne lähtivät sitten nopeasti uudelleen nousuun. Ethereumin kurssikehityksestä voit lukea lisää täältä: https://ethereumkurssi.fi/

Kryptovaluuttojen hyödyt sota-aikana

Kuten jo mainitsimme, tavalliset Venäjän kansalaiset ovat hyötyneet kryptovaluutasta aikana, jolloin rahaliikenne ulkomaille on ollut muutoin poikki. Sekä Venäjällä asuvat että varsinkin Venäjältä lähteneet ovat voineet hyötyä näistä hallitusten sääntelyn ulkopuolella olevista virtuaalivaluutoista.

Sekä venäläiset että ukrainalaiset ovat turvautuneet kryptovaluuttaan myös rahan arvon säilyttäjänä – Ukrainan sodan kaltaisilla konflikteilla on aina iso vaikutus maailmantalouteen. Varat ovat myös epävarmoina aikoina hyvässä turvassa digitaalisessa lompakossa.

Kryptovaluutalla on lisäksi tehty lahjoituksia ukrainalaisten hyväksi, niin maan puolustuksen vahvistamiseksi kuin myös sen kansalaisten auttamiseksi. Vajaa vuosi sitten lahjoitusten summaksi ilmoitettiin 63,8 miljoonaa dollaria ja summa lienee moninkertaistunut tähän päivään mennessä. Kryptovaluutoilla lahjoitusten tekeminen on sekä yksityisille henkilöille että isoille yhtiöille matalan kynnyksen tapa auttaa.

Digitaalisen valuutan yllättävät käyttötarkoitukset

Kryptovaluutta voi olla vielä monille melko tuntematon aihe, mutta se on osoittautunut korvaamattomaksi avuksi epävarmoina aikoina. Sotien ja erilaisten kriisien aikana perinteisiin pankkijärjestelmiin ei välttämättä olekaan luottamista poliittisten levottomuuksien tai taloudellisten kriisien vuoksi. Tällaiset traagiset tapahtumat saavat monet miettimään oman taloutensa hoitamista eri näkökulmasta.